2015. április 1., szerda

Jack Wolfskin Texapore Mountain Glove - teszt


A téli kesztyűkkel mindig az a baj, hogy vagy kézreálnak, de -5C0 alatt könnyen kiejted a pálinkásüveget, vagy meleg de az üveget ugyanúgy kiejted, a vastagság miatt. Tehát rögtön megfogalmazhatunk egy axiómát, több féle kesztyű kell, legalább a pálinkásüveg érdekében. :-)

Ezt a kesztyűt mindenféle hosszú elemzés nélkül fél perc alatt választottam a net-ről. Kézhez kaparintva nem kellett csalódnom.

Robusztus, fix bélésű, bár talán picit vastagabb mint ami jégszerszámhoz illene, de sebaj. Széles, vastag, tépőzáras, neoprén hatású kézelő, csuklóban szűkítő pánt (felesleges). A kéz-felsőn hasonló anyag található. Tenyere műbőr, tapadó felülettel kiegészítve. Ujjvégeken valamint nagyujj - mutatóujj közötti szakaszon (kötélnél jól jön) kevlár rátétek. Bár elviselnék kicsit érzékenyebb ujj végeket is, de elmegy. (pl. csuklópánt jól kezelhető kesztyűben is). A középső ujjon akasztó található. 



Számomra jelenleg a legfontosabb paraméter az, hogy abszolút vízálló legyen, ezt persze meg is ígérték. 

Mindez itt van forgalmazóul is:
Vízálló, lélegző membrános kesztyű, megerősített tenyérrel és meleg béléssel. Tökéletes választás szinte bármilyen téli kalandhoz.
    • Texapore Z-Liner vízálló, lélegző membrán
    • Stormlock Hyproof 2L anyag technológia
    • műbőr tenyér
    • Kevlar megerősítések
    • Thinsulate szintetikus bélés
    • csuklónál szűkíthető
    • tépőzáras állíthatóság
lélegzőképesség: 6.000 g/m2 624h
vízállóság: 10.000 mm

Belebújva kényelmes, kézreálló, meleg.... a szobában. :-)
Kint a vadonban, mégis jól megy a jégszerszámhoz, teljesen jól kezelhető benne. De, a BD Punisher-től vastagabb kivitelű. Mászás közben a sziklák jól érzékelhetőek. Biztonságosan tapad a fogásokhoz, a bélés nem mozdul el. Stand építhető - bontható benne, általános eszközök kezelhetőek, bár meg kell szokni. Természetesen a finomabb műveletek már nehezebben, vagy nem mennek (fotózás telefonnal, megszorult heveder bontása...).


Nekem jelenleg a legfontosabb paraméter, hogy az egész napos havas turkálás után sem ázik át, akkor sem, ha a tenyerén lévő bőr vizes. A bőr viszont vizes rendesen. Nedves kézzel, a bélés mozog, tapad, de nem fordul ki teljesen, még kezelhető. Még egy fontos dolog, a nagyujjat borító szövet kiváló orrtörlő. :-)

Tartós teszt, tartós használat után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése