2015. április 28., kedd

The North Face Winter Speed Pant - teszt


Van egy régi softshell nadrágom, de régóta szemezek a TNF termékeivel. Azon belül is az Apex (jelenleg Orion) példánnyal. Tetszik a mobilitás, a kényelem valamint a szűkebb szabás. A belső kamáslit meg már évek óta hülyeségnek tartom. Persze a szél-víz-hideg triumvirátus beárnyékol, de kemény vagyok. :-) A tavaszi leárazások hatására mozgósítottam a Jézuskát...







A forgalmazó adatai:
Aktív, dinamikus mozgást igénylő sportokhoz tervezett szűk szabású  softshell nadrág. Alapanyaga minden irányban kellően rugalmas, így ideális túrázáshoz, sziklamászáshoz és minden, nagy mozgásszabadságot igénylő tevékenységhez.
  • szűkebb szabású, vékony softshell nadrág
  • minden irányban rugalmas alapanyag
  • mérsékelten szélálló, vízlepergető
  • kopásálló betétek
  • elasztikus derékpánt és öv
  • oldalsó cipzáras zsebek
  • cipzáras combzseb
  • lépéskönnyítő szabott térdkialakítás
  • mozgáskönnyítő betoldás
  • cipzáras bokakialakítás
Elsőként kellemes csalódás az anyag, strapabíróbbnak tűnik az Apex-nál. Ezt a hatást tisztességes méretű kopásálló panelekkel érik el, főleg a combnál mint ahogy a kép is mutatja. Természetesen az ülep részre is jut bőven. Ezek a betétek plusz béléssel rendelkeznek, (fenéknél különösen praktikus) vízállóak, szélállóak, jó ötlet. 
A többi rész rugalmas, kényelmes softshell (Apex) anyag. A felületeket DWR bevonat 'erősíti'. Tk. ez egy hibrid nadrág....

a panel belső felülete
Két cipzáros zseb található elől, plusz egy combzseb. Hátulra már nem jutott semmi. A két zseb elhelyezése valamint a derék magasított kialakítása optimális beülő viseléséhez. A zsebek hálós kialakításúak. A cipzárak kezelése egy kézzel, kesztyűvel nehézkes, lehetne nagyobb rajtuk a fül. 

Található még rajta néhány XXI.sz-i technika slicc, amit két patent biztosít, gumis öv. Nameg egy kis cipzár a lábnál a méretesebb bakancsoknak. Ennyi.


Nadrágszár jól állítható minden cipőtípushoz, némileg kamáslit is pótol, persze nem hosszútávú hóban gázolásnál. A kamásli egyébként nagyon könnyen felvehető,  a szűk szabása miatt...


Belebújva kényelmes, testhezálló, de nem 'tapad'. Mászás közben rugalmasan enged ott ahol kell, sehol nem akadályozza a mozgást.
Éles próbán a panelek tényleg vízállóak, szélállóak, vékony aláöltözővel bőven elég egy napos-fagyos téli túrán. Hóban térdelés - ülés nem probléma.

Sokkal jobban tetszik, mint a bővebb szabású héj nadrág, még a bakancsom is jobban néz ki benne. :-)

Tartós teszt, tartós használat után.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése